Aan enkele voorstellingen koppelen we een film – waar je een voordelig combinatieticket voor kan kopen. We vragen de artiesten die op ons podium staan om een film te kiezen: Welke film inspireerde deze voorstelling? Welke film is je altijd bijgebleven? Is er een film die je graag op het grote scherm zou willen zien?

De artiest helpt ons bij de inleiding om 19:30.


Jens Dendoncker kiest Only Lovers Left Alive

Jens Dendoncker nodigt je op 23 april uit om mee te kijken naar de volgens hem meest esthetische en cultureel verantwoorde vampierenfilm: Only Lovers Left Alive.

Op 27 april speelt hij Bang van Dendoncker. Deze fantas­ti­sche voorstel­ling leverde in zijn eerste seizoen enkel uitver­kochte zalen op en een lovende 4 sterren recensie in De Standaard.

Maud Vanhauwaert kiest Man on Wire

Maud Vanhauwaert zag Man on Wire toen ze als negentienjarige door New York City doolde en in een klein cinemaatje verzeild geraakte. De film van James Marsh vertelt haar veel over het wankele evenwicht tussen een eigengereide blinde artistieke ambitie enerzijdse en sociale aandacht en zorg voor de medemens anderzijds.

Op 2 mei brengt ze Mijn punt is eigenlijk. met de top-muzikanten Geert Waegeman en Tom Kestens. Een voorstelling op het spanningsveld tussen poëzie, muziek en experiment. 

Kris De Smet kiest Stop Making Sense

Kris De Smet leidt je graag mee in de ongelooflijke documentaireStop Making Sense van Jonathan Demme. Deze legendarische muziekfilm van het optreden van de Talking Heads in 1984 is misschien wel de beste concertfilm ooit. 

Tussen 23 en 29 maart kan je Kris en zijn broer Jan De Smet aan het werk zien tijdens onze feestelijke openingsweek met het fenomenale Orquestra Plazablanca en enkele klinkende namen.