do 24 sep 2020 13u23


Cinema Plaza opent op 25 september opnieuw de deuren. Een bezoek aan Cinema Plaza zal anders zijn dan voordien. De veiligheid en de gezondheid van het publiek, artiesten, vrijwilligers en medewerkers staan centraal. We organiseren alle voorstellingen en filmvertoningen met volledig respect voor de coronamaatregelen.

Door corona is een bezoek aan Cinema Plaza (even) niet meer zoals vroeger, maar je bent in goede handen zijn. Cinema Plaza volgt de strenge protocollen voor cultuur nauwgezet op. Met deze richtlijnen zorgen we samen voor een veilige cultuuravond:

 • Kom zeker op tijd naar de voorstellingen, want het duurt iets langer om iedereen per bubbel een plaats toe te wijzen. De zaal opent 30 minuten voor aanvang van de voorstelling. Laatkomers worden niet toegelaten.
 • Tickets zijn ongenummerd. We pasten de opstelling aan zodat iedereen op één meter of één stoel van elkaar kan gaan zitten. Voor bubbels voorzien we plaatsen naast elkaar. De aanwezige stewards zullen je per bubbel naar je plaatsen begeleiden.
 • Een mondmasker dragen is verplicht in Cinema Plaza, ook tijdens de voorstelling.
 • We pasten onze hele werking aan om te voldoen aan de regels rond afstand en hygiëne. Zo voorzien we o.a. een circulatieplan, voldoende ontsmettingsstations en afstand tussen sociale bubbels. Maak daar met gezond verstand gebruik van.
 • Het ventilatiesysteem in de zaal zorgt ervoor dat er continu verse buitenlucht binnenkomt. Neem iets warm mee omdat het daardoor fris is in de zaal.
 • Er zijn geen kapstokken. Je neemt je jas mee in de zaal.
 • Op aangeven van de steward verlaat je de zaal.
 • De bar is gesloten.
 • Ook theaters worden verplicht om contactonderzoek te faciliteren, daarvoor gebruiken we de gegevens van de ticketdrager.
 • Voel je je ziek? Blijf dan alsjeblieft thuis.

Preventieplan

We maakten een preventieplan en circulatieplannen om besmetting met en verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen.

Het preventieplan geeft een algemeen beeld van onze aanpak en specifieke maatregelen. Het werd opgesteld voor specifieke activiteiten van Cinema Plaza georganiseerd door AGB Duffel. (versie 20/09/2020)

Circulatieplan

De circulatieplannen visualiseren de publieksstromen in het gebouw. (versie 20/09/2020)

Veelgestelde vragen

Om voorstellingen veilig te laten verlopen, verkopen we een beperkt aantal tickets zodat bubbels van elkaar gescheiden kunnen worden volgens de afstand die de overheid bepaalt. Als die afstand verandert, komen er misschien extra tickets vrij. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief rechts onderaan de pagina of volg ons op sociale media.

Neem dan op voorhand contact op met het vrijetijdsloket op 015/30.72.50 of via plazatickets@duffel.be

Naar aanleiding van de versterkte maatregelen die aangekondigd werden op 16 oktober sluiten we de bar.

Met de huidige federale maatregelen zou je samen kunnen zitten met je huishouden en 1 knuffelcontact. Groepen die te groot zijn, zullen wij automatisch splitsen.

Als de maatregelen veranderen, kan het zijn dat onze werkwijze verandert. We sturen klanten voor de voorstelling een mail met de geldende afspraken en maatregelen. Op de website bij het nieuwsonderdeel (www.cinema-plaza.be/nieuws) zal altijd de meest recente en geldende afspraken terugvinden. Via de nieuwsbrief (inschrijven onderaan de pagina) wordt je ook als eerste op de hoogte gebracht. Onze mails komen gemakkelijk in de Spam terecht, dus kijk daar ook even.

Bij annulatie nemen we contact op met de klant per mail/brief/telefoon om hen te informeren. De terugbetaling volgt nadat ze hun rekeningnummer doorgaven. Indien mensen deze mail niet meer terugvinden (vaak in spam), kunnen ze de info ook op het nieuwsonderdeel van de website vinden.

 • cadeaubons die vervielen tussen begin maatregelen en december 2020 werden automatisch met 1 jaar verlengd
 • terugbetaling tickets vorig seizoen  kan nog steeds via het formulier op de website (www.cinema-plaza.be/nieuws
 • filmkaarten werden terug aangezuiverd.