Events

za 12 nov 2022 | 20u00

Matt Andersen

Concert
De Canadese blueszanger/gitarist Matt Andersen koppelt een imposante verschijning aan een imposant stemgeluid Het is een raadsel waarom deze man niet wereldberoemd is, want alles aan hem is geweldig: muziek, tekst, gitaarspel, zang en podiumuitstraling. Een echte bluespurist is hij overigens niet – veel van zijn nummers zou je net zo makkelijk als soul kunnen kwalificeren. Matt Andersen stond reeds solo in LantarenVenster met werk van zijn prachtige in 2022 verschenen album House to House. Met het livealbum Live At Olympic Hall uit 2018 kom je overigens al aardig in de stemming voor dit concert. “De lijvige Canadees uit New Brunswick laat zich niet in een welomlijnd muzikaal hokje wringen, zijn ondertussen vertrouwde roots georiënteerde sound is opgebouwd met folk, blues, rock en country en evolueerde naar een aanstekelijk soort vintage R&B.” (WRITTEN IN MUSIC)

do 17 nov 2022 | 20u00

De Dolfijntjes

WIM OPBROUCK - WIM WILLAERT
Na vier lange jaren van oorverdovende stilte hebben de twee frontmannen WIM OPBROUCK en WIM WILLAERT het spreekwoordelijke blaasgat in hun agenda gevonden om als vanouds grensoverschrijdend de festivalpodia te bestormen.

zo 27 nov 2022 | 20u15

A.A. Williams

Concert
A.A. Williams debuuteerde in 2018 met een naamloze debuutep op Holy Roar Records. Sindsdien stond de Londense singer-songwriter stevig in de belangstelling. In 2019 nam ze een ep op met de Japanse postrock band Mono en daarna tekende ze bij het Bella Union label (John Grant, Fleet Foxes, John Father Misty…). In 2020 verscheen haar debuutalbum Forever Blue waar Johannes Persson en Fredrik Kihlberg van Cult Of Luna aan meewerkten. Het album kreeg toen een metal sticker opgekleeft maar eigenlijk heeft het niks met dat genre te maken. Williams verkiest de term “death gospel” en coverde op haar recentste ep Songs From Isolation haar grote invloeden zoals The Cure, The Pixies, Nick Cave, Radiohead, Nine Inch Nails, Smashing Pumpkins, Deftones en The Moody Blues.. Het voorprogramma wordt voorzien door Karin Park.

Waardebon