Events

vr 29 sep 2023 | 20u15

EARLY LIFE FORMS

Vitja Pauwels
Early Life Forms gaat als kwartet op tournee. Naast Pauwels hoor je ook gitarist Frederik Leroux, vaste waarde op het Aspen Edities-label, maar je hoorde hem misschien ook bij het gesjeesde orkest Flat Earth Society. Laurens Dierickx op Hammondorgel maakt een bas overbodig en zorgt voor die lekker rollende sound. De speelse drummer Casper Van De Velde (schntzl, Bombataz en recent ook solo actief als Simba) vervolledigt deze tot de verbeelding sprekende band

do 05 okt 2023 | 20u15

HIER EN NU

Eva De Roovere
Eva De Roovere in vierklank met Ewout Pierreux, Toon Van Dionant en Boris Schmidt, die hun sporen verdienden bij onder meer Toots Thielemans, Philip Catherine, Jef Neve, Melanie De Biasio, Tutu Puoane, Robin Verheyen, Brussels Jazz Orchestra e.a.

zo 08 okt 2023 | 20u15

Red Skies Over Paradise Celebration

Fischer-Z (solo)
John Watts viert tijdens de komende Fischer-Z Solo tour het legendarische Red Skies Over Paradise! Tijdens deze speciale show zal hij dit album uit 1981 dan ook volledig spelen. De tweede helft van het optreden speelt hij nummers die tickethouders vooraf zelf online hebben kunnen kiezen uit een lijst van 120 liedjes.

di 10 okt 2023 | 14u00

ADDICTED TO LIFE

Film
Marieke ‘Wielemie’ Vervoort leed aan een zeldzame degeneratieve spier- en ruggen graatziekte die haar steeds meer verlamde. Vanaf haar twintigste had ze een rolstoel nodig. Toch hield het haar niet tegen om alles uit het leven te halen en daarbovenop indrukwekkende prestaties in de sport neer te zetten. Met glans behaalde ze een gouden en een zilveren medaille op de Paralympische Spelen. Maar de helse pijn werd steeds ondraaglijker. In 2019 nam de paralympische kampioene haar leven in eigen handen en besloot ze euthanasie aan te vragen.

di 10 okt 2023 | 20u15

ADDICTED TO LIFE

Film
Marieke ‘Wielemie’ Vervoort leed aan een zeldzame degeneratieve spier- en ruggengraatziekte die haar steeds meer verlamde. Vanaf haar twintigste had ze een rolstoel nodig. Toch hield het haar niet tegen om alles uit het leven te halen en daarbovenop indrukwekkende prestaties in de sport neer te zetten. Met glans behaalde ze een gouden en een zilveren medaille op de Paralympische Spelen. Maar de helse pijn werd steeds ondraaglijker. In 2019 nam de paralympische kampioene haar leven in eigen handen en besloot ze euthanasie aan te vragen.

zo 22 okt 2023 | 15u00

KOM WAT DICHTERBIJ

Gene Thomas
Na de succesvolle theatertour Omsingeld, neemt Gene Thomas je met zijn nieuwe show Kom wat dichterbij mee op sleeptouw doorheen ruim twee decennia liedjes maken in verschillende talen. In deze pakkende voorstelling vertelt onze singer/song- writer /presentator en muzikale duizendpoot grappige anekdotes en oprechte verhalen over zijn helden en successen, maar ook over zijn tegenslagen. Gewapend met zijn piano en gitaar, brengt hij akoestische versies van zijn grootste hits, van X-Session tot Liefde voor muziek en alles ertussen.

di 24 okt 2023 | 20u15

BABYLON

Film
Reis terug naar de gouden eeuw van Hollywood met de langverwachte film Babylon, geregisseerd door de legendarische regisseur Damien Chazelle en met in de hoofdrol superster Brad Pitt. De film speelt zich af in het Hollywood van de jaren 20, waar de filmindustrie bloeit en de roddelbladen vol staan met schandalen en intriges. Pitt speelt een succesvolle acteur die zijn sterrenstatus moet verdedigen wanneer hij verwikkeld raakt in een schandaal dat de hele industrie bedreigt. Met een indrukwekkende cast, waaronder Margot Robbie, Diego Calva, en Li Jun Li, en een prachtig in beeld gebrachte reproductie van het Hollywood van de jaren 20, is “Babylon” een must-see voor cinema fanaten die houden van een mix van geschiedenis, glamour en drama. Mis deze film niet in de historische zaal Cinema Plaza, waar de unieke sfeer van vroeger nog steeds voelbaar is en de magie van het witte doek tot leven komt.

wo 08 nov 2023 | 20u15

CINE-CONCERT: DESTINY (Fritz Lang)

Jozef Van Wissem
In zijn cineconcert van Fritz Lang’s Destiny combineert Van Wissem zijn muzikale talent met de iconische beelden van deze klassieke film. Destiny is een van de meesterwerken van de Duitse expressionistische cinema en vertelt het verhaal van een jonge vrouw die strijdt met de dood om haar geliefde te redden.

zo 12 nov 2023 | 15u00

V!S

Compagnie Gorilla
Het is opendeurdag in het laboratorium van Miss Wifi, de directrice van een instituut waar wetenschappelijke experimenten worden uitgevoerd. Voor een uurtje mogen we toekijken naar de testen, onderzoekingen en experimenten, waarbij de vier elementen aan bod komen: aarde, water, vuur en lucht. Miss Wifi heeft het plan opgevat om de eerste vrouw te zijn die naar de maan reist. Alle experimenten draaien daarrond. Is het mogelijk om naar de maan te reizen? Kunnen we duurzaam wonen op de maan? Groenten kweken? Vuur maken? Zonder dat Miss Wifi het ziet werkt Koebrev (Miss Wifi’s assistent, die heimelijk verliefd is op zijn bazin) aan zijn eigen proeven: een geniale uitvinding om rakketten aan te drijven. Wanneer blijkt dat Miss Wifi kleurenblind is (een probleem dat ze lang heeft kunnen verstoppen) komt het hele maanproject op de helling te staan: iemand die geen kleuren kan onderscheiden, zal nooit slagen in het examen voor kosmonaut. Maar Koebrev heeft een oplossing bedacht...

di 14 nov 2023 | 14u15

ONE FLEW OVER THE CUCKOO’S NEST

Film
Laat u meeslepen in het aangrijpende verhaal van One Flew Over The Cuckoo’s Nest. De film vertelt het verhaal van de rebelse Randle McMurphy, die zijn tijd in een psychiatrische inrichting doorbrengt en strijdt tegen de tirannieke verpleegster Ratched. McMurphy en zijn medepatiënten proberen hun eigen vrijheid terug te winnen in een wereld waar waanzin en onderdrukking de norm lijken te zijn.

di 14 nov 2023 | 20u15

INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY

Film
Het is 1969, het hoogtepunt van de ruimterace tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Vele wetenschappers aan de Amerikaanse kant hebben een nazistische achtergrond. Indiana Jones heeft zijn zinnen erop gezet om dergelijke naziactiviteiten en intenties aan het licht te brengen in hun zogenaamd wetenschappelijk werk voor de maanlanding. Hierin wordt Jones bijgestaan door zijn peetdochter Helena en zijn oude vriend Sallah. Indiana Jones keert voor de allerlaatste keer terug naar het grote doek!

vr 17 nov 2023 | 20u15

MET VALLEN EN OPSTAAN

MET VALLEN EN OPSTAAN
Een muzikale boekvoorstelling door Jean Blaute. “Ik wil de lezer entertainen met mijn herinneringen aan dat ongewone leven dat ik in ontvangst mocht nemen. En dat is veel meer dan de zotskap Jean Blaute. Dat beeld wil ik graag bijstellen.”

di 21 nov 2023 | 20u15

MODIGLIANI

Film
Ervaar de kleurrijke en tumultueuze wereld van de beroemde Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in deze prachtige film uit 2004. Modigliani vertelt het verhaal van de briljante, maar onbegrepen kunstenaar die vocht tegen zijn innerlijke demonen en de gevestigde orde om zijn artistieke visie te uiten. Met indrukwekkende optredens van Andy Garcia als Modigliani en Elsa Zylberstein als zijn muze en geliefde Jeanne Hébuterne, neemt deze film je mee naar het bruisende kunstleven van Parijs in de jaren 1920. Ontdek de passie, de kunst en de tragiek van een van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw in deze aangrijpende en visueel verbluffende film.

wo 29 nov 2023 | 20u15

HET ZOU GRAPPIG ZIJN ALS HET NIET ZO TRIESTIG WAS (try-out - succesformule)

Jens Dendoncker
2DE VERTONING WEGENS GROOT SUCCES Ticketverkoop start donderdag 14 september om 18 u. Jens Dendoncker, het meest veelzijdige comedytalent dat West-Vlaanderen voortbracht sinds Yves Leterme, keert eindelijk terug naar het podium. In zijn tweede stand-up show vertelt hij zonder schroom over zijn eigen leven; van de backstage van The Masked Singer tot de therapieruimte op de psychiatrische afdeling. Van het aansnijden van de taart op zijn eerste communie tot zijn eerste (en tot hiertoe enige) onenightstand. Mocht het allemaal een beetje té eerlijk worden, troost u dan met de gedachte dat het allemaal grappig zou zijn als het niet zo triestig was.

do 30 nov 2023 | 20u15

HET ZOU GRAPPIG ZIJN ALS HET NIET ZO TRIESTIG WAS (try-out)

Jens Dendoncker
Jens Dendoncker, het meest veelzijdige comedytalent dat West-Vlaanderen voortbracht sinds Yves Leterme, keert eindelijk terug naar het podium. In zijn tweede stand-up show vertelt hij zonder schroom over zijn eigen leven; van de backstage van The Masked Singer tot de therapieruimte op de psychiatrische afdeling. Van het aansnijden van de taart op zijn eerste communie tot zijn eerste (en tot hiertoe enige) onenightstand. Mocht het allemaal een beetje té eerlijk worden, troost u dan met de gedachte dat het allemaal grappig zou zijn als het niet zo triestig was.

zo 03 dec 2023 | 14u00

The Dansant

Een thé dansant is een danspartij die vroeg begint en waarbij vanouds thee werd geserveerd. In de Franse taal spreekt men ook wel van een après-midi dansant of een soirée dansante en dat gaan wij ook eens doen! Vanaf de middag wordt Plaza omgetoverd tot een dansfeest van weleer. Van Disco, Popcorn tot Crooners

di 05 dec 2023 | 20u15

WIL

Film
Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet zich tegelijk zien te redden als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem, haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden. Wilfrieds artistieke mentor, Nijdig Baardje, wil juist alle joden vernietigen. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden probeert Wilfried te overleven, terwijl de jacht op de joden onverminderd verder gaat.

vr 08 dec 2023 | 20u15

KLEINE HELDEN

Rudi Vranckx,Patrick Riguelle, Wigbert, Gertjan Van Hellemont & Serge Feys
In de beklijvende voorstelling Kleine Helden selecteert verteller Rudi Vranckx samen met muzikanten Wigbert, Patrick Riguelle, Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs, The Bony King Of Nowhere) en Serge Feys (Arno ...) passende songs bij zijn aangrijpende verhalen en beelden. Liederen van o.a. Billy Joel, John Lennon, Patti Smith, Phil Collins, Procul Harum, Billie Holiday en ook een vleugje Bach.

zo 10 dec 2023 | 10u00

THE SUPER MARIO BROS. MOVIE

Film
NEDERLANDS GESPROKEN Beleef de avonturen van de iconische videogame helden Mario en Luigi in deze epische verfilming. Deze film is de ultieme familievoorstelling die jong en oud zal vermaken met zijn humor, actie en verbluffende visuele effecten. Reis met Mario en Luigi naar een alternatieve dimensie, waar ze het moeten opnemen tegen de kwaadaardige King Koopa en zijn leger van Goomba’s om de prinses te redden en de wereld te redden.

vr 15 dec 2023 | 20u15

BELPOP BONANZA SUPERSTAR (TRY-OUT)

Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing
Belpop Bonanza gaat weer op reis. De nieuwe aflevering in de never ending theaterreeks over de geschiedenis van de nationale popmuziek heet Belpop Bonanza Superstar. Daarin laten Jan Delvaux en Jimmy Dewit horen en zien hoe (vaak) wij, kleine Belgen, het buitenland hebben verbaasd. En wat wij hebben betekend voor de supersterren.

di 19 dec 2023 | 14u00

REBELS

OKRA
Ann Peuteman en Brecht Vanhoenacher voor Victoria Deluxe, in samenwerking met Knack en OKRA, trefpunt 55+. Oude mensen willen vooral lekker rusten en gerust gelaten worden. Maar is dat wel zo? Natuurlijk niet. In werkelijkheid ergeren de meeste 75-plussers zich te pletter aan de manier waarop hun generatie wordt voorgesteld, behandeld en genegeerd. ‘Genoeg!’, zeggen de rebellen op leeftijd in REBELS. ‘We pikken dit niet langer’. Elk op hun eigen manier verzetten ze zicht tegen betutteling, doen ze er alles aan om gehoord te worden en vertikken ze het om oud te worden. We nodigen Ann Peuteman die dag ook uit om na de film een kort woordje extra uitleg te geven.

di 19 dec 2023 | 20u15

REBELS

(OKRA)
REBELS is een documentaire film van Ann Peuteman en Brecht Vanhoenacher voor Victoria Deluxe, in samenwerking met Knack en OKRA, trefpunt 55+. Oude mensen willen vooral lekker rusten en gerust gelaten worden. Maar is dat wel zo? Natuurlijk niet. In werkelijkheid ergeren de meeste 75-plussers zich te pletter aan de manier waarop hun generatie wordt voorgesteld, behandeld en genegeerd. ‘Genoeg!’, zeggen de rebellen op leeftijd in REBELS. ‘We pikken dit niet langer’. Elk op hun eigen manier verzetten ze zicht tegen betutteling, doen ze er alles aan om gehoord te worden en vertikken ze het om oud te worden. We nodigen Ann Peuteman die dag ook uit om na de film een kort woordje extra uitleg te geven.

vr 22 dec 2023 | 20u15

‘GOE GENOEG’ (TRY-OUT)

Amelie Albrecht
De afgelopen twee jaren waren een roller- coaster voor Amelie Albrecht. Haar comedy carrière schoot als een raket in de lucht, met uitsluitend uitver- kochte shows en veel opdrachten voor televisie. Ze wordt om de haverklap herkend op straat en krijgt spontaan goodies aangeboden als influencer. Dàn heb je het wel gemaakt zeker. Haar vrienden waarschuwen haar: “Zie maar dat je niet arrogant wordt!”. Maar dat zal haar niet overkomen: dat was ze al.

di 09 jan 2024 | 20u15

HET SMELT

Film
Duik in het beklemmende verhaal van de bestseller Het Smelt van Lize Spit in deze meeslepende en visueel indrukwekkende verfilming. De film neemt je mee naar de afgelegen Vlaamse plattelandsdorpen waar de drie hoofdpersonages opgroeien en elkaar leren kennen. Hun vriendschap wordt echter verstoord door een gruwelijk incident dat hun levens voor altijd zal veranderen. Met krachtige optredens van de getalenteerde cast, waaronder Tine Reymer, Sofi e Decleir en Wim Opbrouck, zal deze fi lm je meenemen op een emotionele achtbaan van gevoelens. Ontdek de duistere geheimen, persoonlijke demonen en onverwachte wendingen van dit verhaal over vriendschap, wraak en overleven.

do 18 jan 2024 | 20u15

SINDS IK NIET MEER DRINK

Evi Hanssen
Na het enthousiaste onthaal van Sinds ik niet meer drink in Nederland, komt Evi Hanssen met haar solo theatervoorstelling ook naar België. In de voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek dat ondertussen meer dan 20.000 keer over de toonbank ging, vertelt Evi openhartig over haar ervaringen en de vele beproevingen op haar pad sinds ze op 1 januari 2020 besliste om geen druppel alcohol meer te drinken. Grappige anekdotes wisselen elkaar af met wetenschappelijke en historische inzichten, waardoor je als bezoeker wordt meegenomen in de zoektocht van Evi naar wie ze nu precies is zonder dat gezellige glas in de hand.

di 23 jan 2024 | 20u15

OPPENHEIMER

Film

Waardebon